“Schimmen”

 

De stichting historisch spel Thorn heeft vanaf  2005 een aantal Nederlandse en Belgische schrijvers de opdracht gegeven een  toneelstuk te schrijven over de geschiedenis van Thorn. Dit resulteerde in een viertal korte en langere toneelstukken die van vanaf 2006 tot 2010  door toneelvereniging Applaus  samen met een aantal spelers van buitenaf successievelijk in Thorn zijn opgevoerd. De eenakter “schimmen “, geschreven door de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck is er een van.

Aangezien  Schimmen  betrekking heeft op de geschiedenis van Thorn in de laatste dagen van de tweede wereldoorlog, was  de herdenking 75 jaar bevrijding  een uitgelezen gelegenheid voor toneelvereniging Applaus om dit  spel opnieuw in te studeren.

 

Een Belgische man en een vrouw uit Thorn hebben gemeenschappelijke herinneringen uit de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij was  een jong meisje in Thorn tijdens deze hectische periode en samen hebben ze ingrijpende ervaringen uit die tijd, die ook   nu  nog door hun hoofd spelen.

Kaarten te koop via:
kaarten@applausthorn.nl 

 

Spelers:

Belgische man Ben Hofstede

Thorns meisje Mieke Stakenborg

 

Regie : Ankie Groot

Techniek: Stefan Verstappen

 

Opvoering  op  zondag22 september 2019 

 museum het Land van Thorn, Wijngaard 14 Thorn

Aanvang 13.30 en om 15.30 

 

Sluit Menu