Toneel in theater Radijs in Beegden
                                       In het kader van 75 jaar bevrijding worden 2 eenakters opgevoerd met thema: “Bevrijd en dan…….”
 

1e eenakter: “Schimmen”

Een Belgische man en een vrouw uit Thorn hebben gemeenschappelijke herinneringen uit de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij een jong meisje uit Thorn. Tijdens deze hectische periode hebben ze samen ingrijpende ervaringen uit die tijd. Deze spelen ook nu nog door hun hoofd.

Acteurs: Ben Hofstede en Mieke Stakenborg
Regie: Ankie Groot

Muzikaal intermezzo:
Jan Schroën uit Beegden speelt een gedeelte uit zijn nieuwe voorstelling “de Reje” zie https://boovewater.nl/

2e eenakter: “Ik huil mijn vaders tranen”

Er is één stoel. Een man en een vrouw van de naoorlogse generatie, die om verschillende redenen nog dagelijks met de oorlog worstelen. De verhalen van de kinderen zijn de verhalen van de vaders. Breekbare relaties soms, waarin liefde en onbegrip hand in hand gaan. Wat doe je met de zwijgzaamheid van je vader? Door middel van gespiegelde monologen die elkaar afwisselen, vertellen zij over hun vader en de oorlog. Langzaam ontrolt zich hun ontroerende verhaal. In al zijn eenvoud herkenbaar en indringend, ook voor al diegenen die niet de oorlog maar wel de strijd met de vader kennen.

Acteurs: Leon Nelissen en Marjo Dorssers-van Wijlick 
Regie: Karen Buwalda

Voorstellingen: Zaterdag 8 februari aanvang 16.30 uur en 20.00 uur theater Radijs, Abelenstraat 2, 6099 BP Beegden (niet rolstoeltoegankelijk)

Er zijn per voorstelling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Entree: € 7,50 
Reserveren via: ikhuilmijnvaderstranen@outlook.com

Sluit Menu